Welkom bezoeker:

Informatie over hielspoor

Hielspoor en peesplaatontsteking (Fasciitis Plantaris).

Hielspoor en peesplaatontsteking zijn veel voorkomende voetklachten. Naar schatting ondervinden 300- tot 400.000 Nederlanders per jaar pijn in de hiel. In de meeste gevallen zijn er simpele en goedkope oplossingen voor hielspoor en peesplaatontsteking.

Wat is een hielspoor?

Een hielspoor (medische term: spina calcaneï) is een aanhangsel aan het hielbot dat zich gevormd heeft door kalkafzetting aan de hiel. De hielspoor zelf veroorzaakt geen pijn. Er zijn talloze mensen die onwetend met een hielspoor rondlopen, zonder dat het pijn of irritatie oplevert.

Men heeft pas last van hielspoor als het weefsel en botvlies er omheen ontstoken raakt.

De term hielspoor wordt vaak gebruikt om diverse problemen in de hiel aan te duiden. Men kan ook gewoon last van hielpijn hebben, zonder dat er zich dus botaansporing heeft gevormd.

Wat is Fasciitis Plantaris?

Fasciitis Plantaris is Latijn voor ontsteking van de Plantar Fascia. Onder de voet loopt een vezelband (of peesplaat) vanaf de tenen naar het hielbot - de zgn Plantar Fascia. Fasciitis Plantaris wordt ook wel peesplaatontsteking genoemd.

Door overbelasting (teveel lopen, rennen, sporten, lang staan enz.) wordt de vezelband/peesplaat onder de voet voortdurend uitgerekt. De aanhechting van het weefsel aan het hielbot komt hierdoor onder grote spanning te staan en het botvlies gaat ontsteken. De ontsteking leidt to pijn en irritatie en vaak ontstaat er na verloop van tijd een botaansporing - een hielspoor.

In feite is een hielspoor dus niet de aanleiding tot irritatie of pijn maar veelal het gevolg.

Voor hielspoor zijn er diverse zooltjes van FOOTACTIVE die een verlichtende werking heeft!! De speciale inlegzolen zijn ontwikkeld door Australische podologen.

Winkelinformatie

Menu

Maak een gratis account om geliefde items op te slaan.

Meld u eerst aan.

Maak een gratis account om verlanglijstjes te gebruiken.

Meld u eerst aan.