Welkom bezoeker:

Schoenreparatie

het Schoenmakertje is een vak schoenmakerij.
Wij repareren op ambachtelijke wijze uw schoenen.
Door jaren lange ervaring met het repareren van schoenen en tassen is er voor ons maar weinig dat niet gerepareerd kan worden.


floris van bommel schoen onderwerk er affloris van bommel schoen niet gerepareerdfloris van bommel schoenen orgineel gerepareerd

Wij maken gebruik van de beste materialen, en dat is allemaal van zeer goede kwaliteit.
Ook voor de bekende merken zoals van Bommel,Clarks,Greve,Mephisto,Timberland,van Lier kunt uw ook bij ons op een professionele wijze laten herstellen.

Gun uw schoenen een tweede ronde, weggooien is ECHT zonde.

Nieuw bij het Schoenmakertje de Savio lederen gripzolen. Een vol lerenzool met ingelegde rubber stukjes die voor een optimale anti slip zorgen. Laat nu uw schoenen repareren met deze gripzolen.

Savio Lederen grip zolen


Zitten uw schoenen niet lekker of zijn ze kapot? Gooi ze dan niet weg, maar breng ze naar het Schoenmakertje en laat ze repareren.

De schoenmaker kan vaak meer dan u denkt. Het is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Geef ook uw schoenen een 2de leven!

Hieronder hebben we de meest voorkomende reparaties voor u op een rijtje gezet:

Beschermzool
Bij schoenen met een lederen zool, kan na aankoop een beschermzool worden aangebracht.

Hiermee wordt de originele leren zool beschermd en is deze op termijn eenvoudiger en goedkoper te vervangen.

Hakken
Meest voorkomende reparatie zijn scheefgelopen hakken, de schoenmaker zet er weer nieuwe onder, waardoor de scheefgelopen schoenen weer recht zijn.


Beschadigde of 'opgestroopte' hakken (bijvoorbeeld wanneer je tussen de tegels bent blijven haken)  zijn perfect te repareren. het Schoenmakertje maakt het leer weer glad, kleurt het bij en  brengt een beschermend hoesje aan. Indien nodig vernieuwt hij de hele hak bekleding.

Hakken kunnen ook vervangen worden door bredere, smallere of lagere. Afhankelijk van het model kan de hak ingekort worden met lengtes variërend van 5 mm tot enkele centimeters.


Verschil in been lengte is een veel voorkomende reden voor rugklachten. Door een van uw  schoenen aan te passen, helpen wij u hier eenvoudig vanaf.

Versleten schoenen
Na een professionele opknapbeurt door het Schoenmakertje, zien uw wat versleten schoenen er weer uit als nieuw. Denk hierbij aan een grondige reiniging of polijsten van zijkanten en hakken.

Gescheurd leer
Is het leer aan uw schoenen ingescheurd? Kom eens langs, waarschijnlijk kan het nog hersteld worden.

Losgelaten zool
Pas bij een losgeraakte zool goed op dat deze niet verder losraakt, en u struikelt over uw eigen schoen!!

Ga ermee naar het Schoenmakertje die de zool weer stevig vastzet.

Stiksel los
Bij het schoenmakertje kunt u terecht voor het stikken van leren materialen. Naast stiksels aan schoenen kunt u er ook met uw riem, tas, portemonnee e.d. naar toe.

Oprekken
Ook kunnen wij uw schoenen oprekken ( groter maken) door middel van hem op een oprek machine uit te draaien.

oprek machine

Dubbele oprek machine, om twee paar tegelijk op te rekken.
Reparatie en onderhoud van uw schoenen


Uw schoenen en uw gezondheid hebben misschien wel meer met elkaar te maken dan u denkt. Scheve hakken, bijvoorbeeld, zijn één van de belangrijkste oorzaken voor rugklachten. Bovendien worden vanuit uw voeten belangrijke lichaamsfuncties geprikkeld en gestuurd. Zorg daarom goed voor uw voeten door uw schoenen op tijd te onderhouden en of repareren.

Bij het Schoenmakertje kunt u rekenen op gedegen en professioneel advies, ook wanneer er sprake is van voet- en schoen problemen.

Uitreiking Gilde schoenmaker certificaat


Uitreiking Certificaat Meester Schoenmaker

Dit certificaat werd uitgedeeld door de directeur van Van Lier (Links) en door Floris van Bommel(rechts).

Deze schoenen gerepareerd door het Schoenmakertje en gestyled door Nagelstudio AlkmaarDeze schoenen gerepareerd door het Schoenmakertje en gestyled door Nagelstudio Alkmaar

Deze schoenen gerepareerd door het Schoenmakertje en gestyled door Nagelstudio Alkmaar.

Winkelinformatie

Menu

Maak een gratis account om geliefde items op te slaan.

Meld u eerst aan.

Maak een gratis account om verlanglijstjes te gebruiken.

Meld u eerst aan.